Prievidzskej SOŠ polytechnickej hrozí zrušenie

06.06.2012 Prievidza

Prievidza 6. júna (TASR) - Strednej odbornej škole (SOŠ) polytechnickej na Ulici Falešníka v Prievidzi hrozí zrušenie. Ešte v apríli minulého roka zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) schválilo vyradenie školy zo siete, zrušenie školy už podporilo aj ministerstvo školstva. Konečné rozhodnutie však padne koncom júna na rokovaní Zastupiteľstva TSK.

"Tento materiál pripravujeme na rokovanie Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktoré bude 27. júna. Poslanci budú mat samozrejme všetko k dispozícii," podotkla hovorkyňa TSK Vlasta Hencelová s tým, že o rozhodnutí poslancov bude kraj informovať.

Prípadné zrušenie školy má však už teraz odporcov. "Celý proces rušenia školy je netransparentný a smeruje k zhoršeniu kvality vzdelávania. Pred návrhom na zrušenie školy neprebehla žiadna hĺbková analýza a nikto neskúmal, aké to môže mať fatálne dôsledky," uviedol Martin Štěpánek, predseda žiackej školskej rady na SOŠ polytechnickej v Prievidzi.

Okrem toho podľa jeho slov nemá zriaďovateľ pripravený plán presunu školy pod nástupnícku SOŠ na Ulici T. Vansovej a je isté, že kvalita vzdelávania na novej škole sa zníži a niektoré vzdelávacie programy nebudú môcť fungovať korektne. "Zriaďovateľ nepristupuje k vzdelávaniu zodpovedne a doslova hazarduje s odbornou výučbou v Prievidzi," dodal.
 

Vyberte región